En kvinne i en rød sovepose sitter under en mørk og vakker nattehimmel full av stjerner

Rødlista for truede naturopplevelser

Snørike vintre, yrende liv i havet og stjerneklar himmel. Hva skjer med opplevelsene når naturen og klimaet endrer seg? Og hvilke naturopplevelser er du redd for å miste?

Nominasjonsperioden har nå gått ut. Takk til alle som har nominert naturopplevelser de er redde for å miste. Vi kunne ikke drømt om et større engasjement!

WWF, DNT og Norsk Friluftsliv inviterte tidligere i vår hele Norge til å nominere naturopplevelser de frykter er i ferd med å forsvinne.

Med over 1400 nominasjoner er det tydelig at folkets kjærlighet til naturen nær oss er grenseløs. Det er også tydelig at mange oppriktig er bekymret for å miste naturopplevelsene de er så glade i.

Alle de innsendte bidragene skal nå vurderes av en uavhengig jury. Den består av folk som kan mye om både natur og friluftsliv.

Basert på bidragene skal juryen lage en liste over de ti fremste naturopplevelsene som nå står i fare for å forsvinne.

Lista får navnet Rødlista for truede naturopplevelser og presenteres 7. juni. Da trenger vi at DU stemmer på hva som er #verdtåbevare.

Deretter skal organisasjonene bak rødlista – WWF, DNT og Norsk Friluftsliv – jobbe fram tiltak som bidrar til å bevare naturopplevelsene. Både opplevelser og tiltak skal presenteres for politikerne med krav om å gjøre mer for å ivareta naturen vår.

Juryen består av:

  • Dag O. Hessen, biolog og professor
  • Mani Hussaini, stortingsrepresentant og friluftsentusiast
  • Stine Schultz Heireng, forfatter og generalsekretær i Norges Speiderforbund
  • Jens Kvernmo, friluftsmann, forfatter og eventyrer
  • Pia Ve Dahlen, marinbiolog, forfatter og foredragsholder
To personer går på en sti i en tett barskog. Bakken er dekket av mose i ulike grønnfarger.

Om oss

WWF Verdens naturfond er en av verdens største og mest respekterte, uavhengige miljøorganisasjoner med over fem millioner støttespillere.

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftsorganisasjon med over 300 000 medlemmer.

Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap og flere enn 5000 lag og foreninger.  

Fant du det du lette etter?