Gaupemor med ungen sin

Slik fungerer Postkodelotteriet

Trekkes ditt postkodenummer, vinner du - og verdens dyr vinner uansett!

Inntekter til WWF fra Postkodelotteriet

Logo til Norsk Postkode Lotteri

Postkodelotteriet er verdens tredje største private bidragsyter, som støtter ideelle og humanitære organisasjoner verden over gjennom veldedige lotterier der overskuddet går til utvalgte ideelle organisasjoner.

I Norge går inntektene fra Postkodelotteriet til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Hver gang du kjøper et lodd i Postkodelotteriet, bidrar du til å gjøre verden litt bedre for både mennesker og miljø!

Hele 50 prosent av netto omsetning går til gode formål, så hvert lodd er på mange måter alltid et vinnerlodd! For 2018 vil det deles ut hele 8,3 millioner kroner til heldige vinnere.

Slik deltar du

I Postkodelotteriet vinner du med adressen din. Det er nemlig postnummeret og adressen som er loddnummeret ditt.

I hver spilleomgang trekkes vinnere på flere nivå, basert på gate, gatenummer og postnummer. Har du kjøpt lodd og vinner, vil de andre som har kjøpt lodd innenfor samme postnummerområde også vinne.

Med et abonnement i Postkodelotteriet er du med i ukentlige trekninger med gode vinnersjanser. Det koster 200 kroner i måneden. Det blir ukentlige og månedlige trekninger. Maksimal årlig toppgevinst er på to millioner kroner.

Meld deg på hos postkodelotteriet.no.

Historikken bak Postkodelotteriet

I dag finnes Postkodelotteriet i Nederland, Storbritannia, Tyskland, Sverige og Norge. Siden starten har de ulike Postkodelotteriene generert over 80 milliarder kroner til ideelle organisasjoner. Det gjør det til verdens tredje største private bidragsyter til gode formål!

Postkodelotteriet er utviklet av to nederlandske filantroper – konseptet kalles ”markedsdrevet veldedighet”. Ideen var å utvikle et konsept som medførte en dobbel gevinst: Organisasjonene får en sikker inntektskilde og kan satse bedre og mer langsiktig.

I tillegg bidrar samarbeidet med organisasjonene (og synliggjøringen av dette) til en markedsføringsgevinst både for lotteriet og organisasjonene. Dette gjør at flere ønsker å delta og således igjen øker utdelingen til organisasjonene.

En glad generalsekretær Håkan Wirtén og prosjektleder Malin Wiberg som tar imot pengene på utdelingen 21. februar 2018.

Millioner til WWF-Sverige

I 2017 fikk det svenske WWF-kontoret hele 39 millioner svenske kroner fra Svenska Postkodlotteriet! Pengene kommer godt med i arbeidet for en levende planet.

På bildet ser du en glad generalsekretær Håkan Wirtén og prosjektleder Malin Wiberg som tar imot pengene på utdelingen 21. februar 2018.