Klima og energi
Når vi forandrer klimaet, forandrer vi livsbetingelsene til både natur og mennesker over hele kloden. WWF Verdens naturfond arbeider for å få klimautslippene ned mot null, og hjelpe naturen til å tåle de endringene som kommer.
-
Klimaendringer
Klimaendringene er i ferd med å forvandle jorda vår til det ugjenkjennelige. Vi mennesker er årsaken til problemet, og vi sitter på løsningen. Men vi må handle nå.
-
Dyr og klimaendringer
Når vi forandrer klimaet, forandrer vi også livsmiljøet til dyrene. Mange arter får problemer med å overleve.
-
Fornybar energi
Det skjer en energirevolusjon vekk fra olje, kull og gass, og over til fornybar energi. Men for å hindre farlige klimaendringer, må vi øke farten i omstillingen.
-
Naturlig karbonlagring
Et billig og enkelt klimatiltak er å ta vare på intakt natur, hvor store mengder karbon tas opp og lagres gjennom plantenes fotosyntese.
-
Vindkraft og naturen
Verden trenger mer fornybar energi for å erstatte kull, olje og gass. Men ny fornybar energi innebærer nye naturinngrep. For å begrense inngrepene fra vindkraft på land i Norge, vil WWF ha strengere konsesjonskrav og en ny naturavgift.
-
Havvind på naturens premisser
For at vi skal klare å omstille oss til et utslippsfritt samfunn, trenger vi mer fornybar kraft. Havvind kan, til forskjell fra mange andre energikilder, ha et forholdsvis lavt naturavtrykk. Om den bygges på naturens premisser, kan den til og med bli naturpositiv.
-
Olje i sårbare områder
Norges hav har enorme naturverdier med sine korallrev, fiskebestander og sjøfuglkolonier. Men hvorfor kan vi ikke bore etter olje overalt?
-
Miljøvennlig oljefond og sparepenger
Våre spare- og pensjonspenger kan investeres i tråd med et bærekraftig samfunn, eller de kan bidra til å ødelegge natur. WWF jobber for at Oljefondet, pensjonsselskaper, banker og andre finansaktører investerer innenfor naturens tålegrenser og klodens bæreevne.
-
Slik kan Norges fotavtrykk reduseres
Den største trusselen mot naturen er måten vi bruker den på, og vitenskapen er tydelig: Vi må redusere fotavtrykket vårt fra forbruk og produksjon til godt innenfor det planeten vår tåler.
-
Arktis
Varmere klima og smeltende havis endrer Arktis dramatisk. For dyrene og menneskene som lever lengst nord på kloden vår, er verden i ferd med å forsvinne.
-
Kampen om iskantsonen
Dette er et av områdene i verden som er mest truet av klimaendringer.
-
Internasjonalt samarbeid for klimaet: klimatoppmøter og Parisavtalen
For å lykkes med å bremse klimaendringene, må alle land samarbeide. Dette forhandler alle verdens land om i FN, som del av FNs klimakonvensjon, en viktig arena for å sikre store utslippskutt og en rettferdig klimaframtid for alle.
-
Norge ut av oljealderen
For å hindre farlige klimaendringer går verden vekk fra olje, kull og gass. Norge må henge med i omstillingen. Vi må fornye, ikke forlenge vår oljevirksomhet, slik at vi kutter utslipp og skaper trygge jobber for fremtiden.
-
Earth Overshoot Day 2022: Nå har vi brukt opp jordas ressurser for i år
28. juli markerte dagen da vi har brukt opp jordas fornybare ressurser for 2022, og nok en gang går over til å forsyne oss fra jorda på kreditt.