Tiur i skogen

Arv og testamentariske gaver

Den fineste arven du kan etterlate deg, er en levende natur. Med en testamentarisk gave til WWF, kan din kjærlighet til naturen leve videre, i skogene, havene og gjennom dyrebare arter du vil beskytte.

Hvilke naturopplevelser har størst betydning i ditt liv?

En fredelig skitur, synet av den første hestehoven om våren, lyden av fuglekvitter, eller gleden av å se små barnehender plukke blåbær?

Naturen gir oss rent vann, ren luft, mat og medisiner. Den gir oss også små og store opplevelser, fantastiske fargespill og minner for livet. Tenk om vi kunne bevare alt dette for de som kommer etter oss.

I over 50 år har WWF arbeidet for å ta vare på verdens dyr og natur, og for å gi mennesker en sunn planet å leve på. Vi vet at det nytter, og vi lover å fortsette så lenge naturen trenger en stemme.

Gir du en gave i ditt testament til WWF, gir du en gave til fremtiden. En fremtid med et mangfold av dyr og planter, hvor det fortsatt lever bjørner, gauper, elefanter og tigere, hvor havet er rent for plast og regnskogene fortsatt er hjem til tusenvis av arter.

Hva vil du skal bli gjort i ditt navn?

Hvorfor skrive et testament?

Det finnes mange gode grunner til å skrive et testament. Den viktigste grunnen er at du da selv bestemmer hvem som skal overta verdiene dine – både de finansielle og de personlige.

Du viser tydelig hva som er ditt siste ønske, og på denne måten skåner du også dine etterlatte for den vanskelige oppgaven det er å fordele verdier. Du kan være tydelig på hvem som skal ha hva, også i form av testamentariske gaver.

Vi anbefaler at du setter deg inn i reglene i arveloven. Du kan lese loven her.

Vi råder deg til å ta kontakt med en advokat, fordi loven stiller en del krav til utforming av et testament. Dersom du ønsker å inkludere WWF i ditt testament, tilbyr vi gratis advokatbistand.

Alle testamentariske gaver til WWF går uavkortet til naturen.

Slik går du frem

Du kan bruke en digital testamentbygger fra Justify, som enkelt tar deg gjennom å skrive testament og lagrer det trygt. WWF dekker kostnaden for opprettelse av digital testament, forutsatt at vi blir tilgodesett med arv i testamentet.

I denne videoen forklarer Fundraising Norge hvordan du kan skrive et testament.

Våre garantier til deg

  • Vi er like takknemlige for alle gaver. Din gave behandles med ydmykhet og respekt.
  • Vi forstår at familie og mennesker du er glad i, kommer først.
  • Vi respekterer din rett til full diskresjon (selv om vi gjerne vil ha kontakt for å få takket deg).
  • Du kan endre ditt testament når som helst, bare dette gjøres formelt riktig.
  • Vi garanterer at din gave gitt ved arv, blir brukt i pakt med dine ønsker. Vi velger prosjekter som gir størst uttelling for naturen og alt det fantastiske som lever der.
  • Vi ønsker å dele våre visjoner og informasjon om vårt spennende arbeid med deg, hvis du ønsker det. Du velger i tilfelle selv hvordan.
  • Vi har arbeidet i over 50 år for å ta vare på naturen over hele verden og har oppnådd fantastiske resultater. Vi lover å fortsette med dette så lenge naturen trenger en tydelig stemme.
Portrett av Denise Kohn

Kontakt WWF:

Vil du vite mer om å testamentere en gave til WWF? Kontakt Denise Kohn, ansvarlig for testamenter og gaver, på e-post: dkohn@wwf.no eller telefon:
92 62 65 89.

Fant du det du lette etter?