En stor flokk med afrikanske elefanter.

Arv og testamentariske gaver

Den fineste arven du kan etterlate deg, er en levende natur. En testamentarisk gave til WWF bidrar til vår kamp for å redde all natur. For alle og for alltid.

Hva vil du skal bli gjort i ditt navn?

En testamentarisk gave kan bidra til at verden blir et bedre sted etter at du selv har gått bort.

Vi mennesker trenger mer natur: rent drikkevann, frisk luft og mat for å overleve. Mange av de produktene vi omgir oss med i hverdagen kommer fra våre felles naturressurser. Vi kan rett og slett ikke overleve uten en levende natur.

Gir du en gave i ditt testament til WWF, gir du en gave til framtiden. En framtid med et mangfold av dyr og planter, hvor det fortsatt lever elefanter, tigere og pandaer, hvor havet er rent for plast og regnskogene fortsatt er hjem til tusenvis av arter.

Gjennom en testamentarisk gave kan navnet ditt leve videre, i skogene og havene og gjennom dyrebare arter du vil beskytte.

Hva vil du skal bli gjort i ditt navn?

Hvorfor skrive et testament?

Det finnes mange gode grunner til å skrive et testament. Den viktigste grunnen er at da er det du selv som bestemmer hvem som skal overta verdiene dine – både de finansielle og de personlige.

Du viser tydelig hva som er ditt siste ønske, og på denne måten skåner du også dine etterlatte for den vanskelige oppgaven det er å fordele verdier. Du kan være tydelig på hvem som skal ha hva, også i form av testamentariske gaver.

Vi råder deg til å ta kontakt med en advokat, fordi loven stiller en del krav til utforming av et testament. Dersom du ønsker å inkludere WWF i ditt testament, tilbyr vi gratis advokatbistand.

I januar 2021 trådte en ny arvelov i kraft.
Vi anbefaler at du setter deg inn i de nye reglene hvis du vurderer å skrive testament. Du kan lese loven her.

Alle testamentariske gaver til WWF går uavkortet til naturen.

I denne videoen forklarer Fundraising Norge hvordan du kan skrive et testament.

Våre garantier til deg

  • Vi forstår at familie og mennesker du er glad i, kommer først.
  • Vi respekterer din rett til full diskresjon (selv om vi gjerne vil ha kontakt for å få takket deg).
  • Du kan endre ditt testament når som helst, bare dette gjøres formelt riktig.
  • Vi garanterer at din gave gitt ved arv, blir brukt i pakt med dine ønsker. Vi velger prosjekter som gir størst uttelling for naturen og alt det fantastiske som lever der.
  • Vi ønsker å dele våre visjoner og informasjon om vårt spennende arbeid med deg, hvis du ønsker det. Du velger i tilfelle selv hvordan.
  • Vi er like takknemlig for alle gaver. Din gave behandles med ydmykhet og respekt.
  • Vi har arbeidet i over 50 år for å ta vare på naturen over hele verden og har oppnådd fantastiske resultater. Vi lover å fortsette med dette så lenge naturen trenger en tydelig stemme.
Portrett av Denise Kohn

Kontakt WWF:

Vil du vite mer om å testamentere en gave til WWF? Kontakt Denise Kohn, ansvarlig for testamenter og gaver, på e-post: dkohn@wwf.no eller telefon: 92 62 65 89.

Fant du det du lette etter?