Internasjonale prosjekter
WWF i Norge bidrar til naturvern- og utviklingsprosjekter i flere afrikanske land og i Kina. Arbeidet skjer i samarbeid med lokalbefolkning, lokale organisasjoner og myndigheter.
-
Samarbeid om naturvern med lokalsamfunn
Lokal forvaltning av natur har reddet en rekke bestander av ville dyr – og gitt bedre levekår for menneskene som lever side om side med dem.
-
Grønt skifte i Kina
Kina er verdens mest folkerike land og har de aller største klimagassutslippene. Kina er derfor en viktig del av løsningen når vi skal redde jordas klima og natur.
-
Skattkisten Madagaskar tømmes for natur
Ikke noe annet sted i verden er naturmangfoldet rikere og mer spesielt enn på Madagaskar. Dessverre er det i ferd med å bli borte.
-
Redd Afrikas regnskog før det er for sent
Afrikas regnskog er hjem for en rekke unike arter, deriblant fjellgorillaen, men er truet av avskoging. Hvert år blir områder på størrelse med halve Nederland ødelagt.
-
Hvordan leve med klimaendringer i Afrika
Afrika bidrar minimalt til globale klimagassutslipp, men blir kanskje hardest rammet av klimaendringene. Både dyr, natur og millioner av mennesker er truet.
-
Bærekraftig fiske i Det sørvestindiske hav
Det sørvestindiske hav er matfat og arbeidsplass for millioner av mennesker. Her finnes også sårbare arter og naturtyper, men området er under sterkt press fra blant annet overfiske.
-
Ren energi for alle i Uganda
Ren energi leverer tre viktige løsninger samtidig: Økt velstand, bedre helse og bekjempelse av klimaendringene.
-
Arbeid for en mer ansvarlig oljeutvinning i Øst-Afrika
Utvinning av olje og gass i Øst-Afrika er en trussel mot natur og klima. WWF jobber med å begrense de mange negative effektene så godt som mulig.
-
Arbeid med Kina for å redde skog i Brasil og Sørøst-Asia
Kina er verdens største importør av råvarer som kan ha bidratt til å ødelegge regnskog i Amazonas og Sørøst-Asia. Derfor er det viktig at kineserne blir med på å gjøre råvarehandelen sin avskogingsfri.
-
Miljøvennlige investeringer i Kenya, Tanzania og Mosambik
Øst-Afrika har store og rike naturressurser på land og til havs. Om regionen skal få til bærekraftig utvikling, er det viktig at investorer ikke plasserer penger i selskaper som bidrar til å ødelegge natur.
-
Å leve med store rovdyr i Europa
Flere europeiske rovdyrbestander har vokst de senere årene, noe som øker risikoen for konflikt mellom mennesker og rovdyr. Det delvis EU-finansierte prosjektet LIFE EuroLargeCarnivores forsøker å bøte på dette.