- Et vinn-vinn-lotteri

- Dette er mye mer enn et lotteri. Mens du støtter gode formål hver måned har du det gøy underveis, sier ambassadør for det nye Postkodelotteriet, Jorun Stiansen.

Publisert 23. oktober 2018

- Det er en ekstra motivasjonsfaktor for meg at det er nettopp SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond vi skal jobbe med, sier Jorun Stiansen.

Et av verdens mest populære lotterier kommer nå til Norge, og WWF Verdens naturfond blir sammen med SOS-barnebyer mottaker av disse midlene. Postkodelotteriet er verdens tredje største bidragsyter til veldedige formål. I Sverige har det hatt stor suksess siden 2005 og har bidratt med mer enn 9,4 milliarder til mange samfunnsnyttige formål.

Hjertesaker

Stiansen har allerede vært WWF-fadder i mange år og har lenge ønsket å bidra med mer enn det hun har gjort til nå.

- Jeg brenner virkelig for dette. Hjertesakene mine er klima og dyr. Det er skremmende å se hvor mye miljøet har forandret seg på kort tid. Jeg er opptatt av forbruk og bevissthet rundt valgene vi gjør i hverdagen. Jorda er ikke uuttømmelig, og jeg vil gjøre min andel for å bidra.

I Postkodelotteriet er det postnummeret ditt som danner grunnlaget for loddet ditt. Vinner naboen, vinner du. Det koster 200 kroner per måned å være med, og da har du sjansen til å vinne nye premier hver uke. Stiansen skal promotere virksomheten, være et ansikt utad og reise rundt i landet på overraskelsesbesøk til heldige vinnere.

- Det er en ekstra motivasjonsfaktor for meg at det er nettopp disse to organisasjonene vi skal jobbe med. SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond går hånd-i-hånd, vi skal jo ta vare på kloden for barna våre.

Etterlengtede midler

Norske deltakere i Postkodelotteriet vil på denne måten gi støtte til arbeidet for å bekjempe klimaendringer, stanse tap av natur og arter og sørge for et rent hav. Det er lett å registrere seg på postkodelotteriet.no, men vær rask om du ønsker å bli med allerede fra første trekning.

- Jeg er overbevist om at Postkodelotteriet blir en stor suksess også her i landet. Det er gøy å vinne med naboene sine, og samtidig er du jo med på mye mer enn et vanlig lotteri, sier Stiansen.

Dette er kjærkomne midler for både SOS-barnebyer og WWF og en etterlengtet fast inntekt, slik idrett og kultur får fra Norsk Tipping.

- Med dette lotteriet kan vi nå fokusere på vår kjernevirksomhet, nemlig å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen: Vi har mistet 40 prosent av livet på land og i havet i løpet av få tiår, sier Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF.

Les mer på postkodelotteriet.no