Ga over 17,6 millioner kroner til WWFs arbeid for naturen

Pengene fra Postkodelotteriet går blant annet til å redde utrydningstruede arter, bekjempe plastforsøplingen og begrense klimaendringene.

Publisert 23. august 2021

Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen (t.v.) og Tom Stiansen (t.h.) sammen med WWFs generalsekretær Karoline Andaur under utdelingen.
Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen (t.v.) og Tom Stiansen (t.h.) sammen med WWFs generalsekretær Karoline Andaur under utdelingen.

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet har bidratt med 17.680.077 kroner til WWFs arbeid så langt i 2021

– Vi vil si tusen takk til alle som har bidratt til dette gjennom å kjøpe lodd! Disse pengene kommer veldig godt med i WWFs arbeid for å begrense klimaendringene og bevare naturen, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

Pengene går til naturen, klimaet og planeten vår.

– Vi har to kriser å løse: klimakrisen og naturkrisen. Begge krisene er knyttet til menneskers rovdrift på naturen. Det haster hvis vi skal greie å snu utviklingen og skape en verden hvor vi lever i tråd med det jorda kan tåle, sier Andaur.

Med pengene kan vi gjøre mer for naturen, klimaet og planeten vår

Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond

– Blir ofte rørt

Til sammen har WWF og SOS-barnebyer mottatt hele 109 millioner kroner siden oppstarten av lotteriet i Norge i 2018.

Postkodelotteriets ambassadører, Jorun Stiansen og Tom Stiansen, er glade for at det fortsetter å levere stabile bidrag til organisasjonene.

– Jeg blir ofte rørt av å snakke med alle de fine folkene der ute som kjøper lodd i Postkodelotteriet, sier Jorun Stiansen.

– Selv når vi er ute for å dele ut gevinster, forteller mange om hvordan de ble med i lotteriet for å bidra til gode formål.

– Og uansett hvor gøy det er å reise rundt og overraske vinnere, er jo dette den beste dagen i året, legger Tom Stiansen til.

– Det er dette Postkodelotteriet handler om: Å samle inn penger til gode formål.  Med et lodd i Postkodelotteriet kan du vinne flotte gevinster hver eneste dag, men i dag er det SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som er de største vinnerne, avslutter de.

Over 100 milliarder til veldedighet

Veldedighetslotteriet startet i Norge høsten 2018 og har lisens fra Lotteritilsynet.

Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen. Lotteriet finnes også i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige.

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens tredje største private giver til ideelle organisasjoner.

Totalt har Postkodelotteriene gitt over 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner som arbeider for å utgjøre en positiv forskjell i Norge og i resten av verden.