Over 100 millioner kroner til WWF

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet i første halvdel av 2022 bidro med nesten 23 millioner kroner til WWFs arbeid for mer natur. Til sammen har organisasjonen mottatt over 100 millioner kroner siden lotteriets oppstart i 2018.

Publisert 22. august 2022

Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen sammen med WWFs generalsekretær Karoline Andaur under sjekkutdelingen på Tjuvholmen fredag 19. august.
Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen sammen med WWFs generalsekretær Karoline Andaur under sjekkutdelingen på Tjuvholmen fredag 19. august.

– Det er rett og slett ikke til å tro! Midlene vi får fra Postkodelotteriet er en viktig inntektskilde som styrker arbeidet vårt for å bevare natur, både her hjemme og ut i verden, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

Fredag 19. august, under utdelingen på Tjuvholmen, mottok hun sjekken på hele 22 887 116 kroner. Siden oppstart av veldedighetslotteriet i 2018 har WWF mottatt 100 772 276 kroner.

– På vegne av hele organisasjonen ønsker jeg å si “tusen hjertelig takk” til alle som kjøper lodd, sier Andaur og legger til: – Vi står overfor en global natur- og klimakrise. 28. juli markerte vi dagen da vi brukte opp jordas fornybare ressurser for i år og gikk over til å forsyne oss fra jorda på kreditt. Midlene vi får fra Postkodelotteriet bidrar til at vi, i felleskap, kan utgjøre en positiv forskjell, snu den negative utviklingen vi nå ser og skape en verden hvor vi lever i tråd med det jorda tåler.

Takknemlig for samarbeidet

Støtten fra Postkodelotteriet er ikke øremerket, og dermed står WWF fritt til å bruke ressursene der de trengs mest i arbeidet for en bedre verden. Midlene går blant annet til å bekjempe plastforsøpling og sikre sunne og trygge leveområder for både mennesker og dyr, samt støtte WWFs arbeid for bevaring av truede arter, som for eksempel fjellgorilla i Uganda.

– I Uganda har vi sammen med lokalbefolkningen og andre partnere iverksatt flere tiltak for å stoppe krypskyting og beskytte regnskogen. Takket være blant annet støtte fra Postkodelotteriet, vokser bestanden av den sterkt truede fjellgorillaen for hvert år. I dag finnes det nærmere 1100 fjellgorillaer i verden, sier Andaur, før hun fortsetter: – Det gir meg håp at vi lever i en tid der vi har nok kunnskap til å løse både klima- og naturkrisen, og makten til å gjøre det som skal til. Vi setter stor pris på samarbeidet med Postkodelotteriet og er veldig takknemlige for den rause støtten vi får.

Verdens beste jobb

I tillegg til WWF, får også SOS-barnebyer midler fra Postkodelotteriet. Lotteriets ambassadør Jorun Stiansen, som til vanlig deler ut gevinster til vinnere sammen med kollega Tom Stiansen, mener at den halvårlige sjekkutdelingen til de to organisasjonene er blant høydepunktene i det hun kaller «verdens beste jobb».

– Tom og jeg møter vinnere over hele Norge som forteller at de kjøper lodd for å støtte WWF og SOS-barnebyer. Det er alltid en stor glede å få dele ut disse pengene på vegne av engasjerte nordmenn, sier Jorun Stiansen.

Om Postkodelotteriet:

  • Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens tredje største private giver til ideelle organisasjoner.
  • Lotteriet finnes i dag også i Nederland, Tyskland, Storbritannia og Sverige.
  • I Norge startet veldedighetslotteriet høsten 2018.
  • Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen og mottar penger to ganger i året.
  • Totalt har Postkodelotteriet samlet inn mer enn 100 milliarder kroner til ideelle og humanitære organisasjoner verden over.