Støtter WWF med 23 millioner kroner

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet i andre halvdel av 2021 bidro nok en gang raust til WWFs arbeid for naturen.

Publisert 26. januar 2022

På et arrangement på Akershus festning onsdag 26. januar mottok WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer en sjekk på 22.997.878 millioner kroner hver. Her ser du Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen (t.v.) og Tom Stiansen (t.h.) sammen med WWFs assisterende generalsekretær Else Hendel og SOS-barnebyers kommersielle leder Ole Herman Kjernsby under utdelingen.
På et arrangement på Akershus festning onsdag 26. januar mottok WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer en sjekk på 22.997.878 millioner kroner hver. Her ser du Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen (t.v.) og Tom Stiansen (t.h.) sammen med WWFs assisterende generalsekretær Else Hendel og SOS-barnebyers kommersielle leder Ole Herman Kjernsby under utdelingen.

– Vi ønsker å takke alle som har kjøpt lodd. Pengene vi får tildelt fra Postkodelotteriet kommer godt med, og styrker arbeidet vårt for å begrense klimaendringer og bevare naturen både her hjemme og ute i verden, sier Else Hendel, assisterende generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

Til sammen har WWF mottatt like under 78 millioner kroner siden lotteriet startet opp i Norge i 2018.

Pengene går blant annet til å bekjempe plastforsøpling, sikre et sunt og levende hav og støtte WWFs arbeid for bevaring av skog og natur hjemme i Norge.

– Vi setter umåtelig stor pris på samarbeidet med Postkodelotteriet og er takknemlige for den solide støtten vi får hvert år. Menneskeheten står i dag overfor to globale kriser: klimakrisen og naturkrisen. Begge er knyttet til vår rovdrift på naturen, sier Hendel.

– Med pengene fra Postkodelotteriet kan vi gjøre enda mer for å snu den negative utviklingen og skape en verden hvor vi lever i tråd med det jorda tåler. Alle som kjøper lodd gjør at vi i fellesskap kan utgjøre en positiv forskjell over hele verden, slegger hun til.

Årets høydepunkt

Postkodelotteriets ambassadør Tom Stiansen, som til vanlig deler ut gevinster til vinnere sammen med kollega Jorun Stiansen, mener at den halvårlige sjekkutdelingen til WWF og SOS-barnebyer er blant høydepunktene i det de kaller «verdens beste jobb».

– Vi møter utrolig mange fine folk når vi deler ut gevinster, men den gjeveste er den vi deler ut til WWF og SOS-barnebyer. Derfor takker vi alle som har kjøpt lodd, for det er de som har gjort dette mulig, sier Tom Stiansen.

Jorun Stiansen legger til:

– At vi på så kort tid bikker 155 millioner kroner til disse, turte jeg nesten ikke drømme om for noen få år siden. Vi vet hva organisasjonene utretter for mennesker og natur, og vi vet at mange av våre loddkjøpere også brenner for disse gode formålene.

Milliarder til veldedighet

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens tredje største private giver til ideelle organisasjoner.

I Norge startet veldedighetslotteriet høsten 2018. Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen og mottar penger fra lotteriet to ganger i året.

Det var ingen selvfølge at det var nettopp de to som fikk mulighet til å starte et veldedighetslotteri i Norge. Stortinget vedtok i 2015 å utstede fem nye lotteritillatelser til humanitære organisasjoner som jobber internasjonalt, og tre av dem ble fordelt ved en loddtrekning.

Blant dem med vinnerlodd var WWF og SOS-barnebyer. Pengene som ble delt ut i dag, er den syvende utbetalingen fra Postkodelotteriet til de to organisasjonene siden 2018.

Postkodelotteriet finnes i dag også i Nederland, Tyskland, Storbritannia og Sverige. Totalt har de ulike lotteriene samlet inn mer enn 100 milliarder kroner til ideelle og humanitære organisasjoner.