Russer gir håp for ulven i Norge | WWF Norway

Russer gir håp for ulven i NorgePosted on 09 March 2009   |  
ulv
© WWF-Tom Schandy
En russisk hannulv har blitt oppdaget i Julussareviret i nærheten av Elverum, Hedmark. Dette gir håp for overlevelsen til den skandinaviske ulvestammen.

- Dette er fantastiske nyheter! Den skandinaviske ulvestammen er sterkt preget av innavl. Hvis denne ulven får mulighet til å formere seg, vil dette kunne motvirke innavlseffekten, sier Christian Pedersen fagrådgiver i WWF.

Sporinger som er gjennomført viser også at ledertispa i flokken venter valper til våren. Dette kan tyde på at hannulven allerede har bidratt med nye gener. Det får man først vite når valpene er født og DNA-et er undersøkt.

- Det er viktig at denne hannulven får leve trygt i reviret. Samtidig er overlevelsen til valpene viktig. De genene de eventuelt er bærere av, må videreføres til nye generasjoner, fortsetter Pedersen.

Miljøverndepartementet har signalisert at de vil prioritere å vokte disse ulvene for å sikre at ikke ulovlig felling skal ødelegge for denne gledelige nyheten.

- Dessverre er det noen få personer som tyr til ulovlige midler for å hindre at ulv skal finnes i norsk natur. Derfor er det gledelig at forvaltningen i Norge vil prioritere kampen mot slik aktivitet. Ulven i Norge er en kritisk truet av utryddelse og krever spesiell oppfølging, avslutter Pedersen.

For mer informasjon:

Christian Pedersen, fagrådgiver, tlf. 934 11 663
ulv
© WWF-Tom Schandy Enlarge

Kommentarer

blog comments powered by Disqus