Slutten på plastens tidsalder?

Tirsdag 5. mars inviterer SINTEF, Deloitte og WWF til årets viktigste samtale om plast i Toppsalen på Munch-museet. Velkommen!

Publisert 14. februar 2024

Plastforsøpling av havet. Fisk svømmer rundt en plastikkpose.

2024 blir avgjørende for plastens framtid. Det er nemlig året hvor en global avtale om å stanse plastforsøpling skal være klar. Men vil den være bra nok? Uten en god plastavtale er det forventet at plastforurensingen vil tredobles innen 2040. Norge spiller en nøkkelrolle i de internasjonale forhandlingene – men gjør vi nok på hjemmebane?

Det årlige forbruket av plast har økt jevnt de siste 50 årene, og plast har fått en stadig større rolle i produkter vi omgir oss med.

Klima- og miljøministeren, andre politikere, aktører fra næringslivet, ledende miljøorganisasjoner og forskere vil diskutere hvilken rolle Norge spiller for å løse den globale plastkrisen, og hvordan vi skal løse plastfloken på hjemmebane. Vi vil avdekke fakta, utfordre myter og inspirere til handling.

Tid: 5. mars 8.30-11.00 (Vi serverer enkel frokost fra kl. 8.00)
Sted: Toppsalen på Munch-museet, Edvard Munchs Plass 1, Oslo

MELD DEG PÅ HER

Velkommen til årets viktigste samtale om plast!

SINTEF, WWF og Deloitte har siden 2021 jobbet sammen for å bygge ny kunnskap om plast i Norge, og hvordan vi kan skape en bærekraftig verdikjede for plast, gjennom forskningsprosjektet PLASTICENE. Les mer om prosjektet her.