Bli isbjørnfadder

Isbjørnen bruker havisen for å finne mat, og isen forsvinner. Så mye som 30 prosent av verdens isbjørner kan være borte innen 2050. Hjelp oss å redde dem!

Hjelp oss å gi isbjørnen en framtid!

Isen i Arktis smelter faretruende raskt. Havisutbredelsen minker, og det settes stadig rekorder i lav havisutbredelse og høye temperaturer. Trenden er at havisen minker og minker. Det er dårlig nytt for alle artene som er avhengige av isen her i Arktis.

Arktis er isbjørnes hjem. Her finnes også ishvaler som grønlandshval, narhval og beluga, og her lever ringsel og hvalross. Under vann finner vi næringsrike hoppekreps og i luften flyr blant annet ismåken.

Alle er de avhengige av isen, og isen forsvinner. Det haster å bremse denne utviklingen.

Dersom ikke utviklingen snus, kan isbjørnene på Svalbard være utryddet innen 80 år, ifølge en studie av forskerne i Nature Climate Change.

Du kan hjelpe dyrene i Arktis!

For å gi deg skattefradrag trenger vi fødselsnummeret ditt.

Vi bruker e-post og mobilnummer til å holde deg oppdatert om ditt fadderskap. Vi lover å ikke spamme deg.

Arktis er hjem til fantastiske dyr

Noen av verdens mest utrolige dyr bor i Arktis. Isbjørnen er vårt største landlevende rovdyr. Narhval kalles havets enhjørning. Moskusokse har den varmeste ullen. Grønlandshval lever i over 200 år.

Dyrene i Arktis har tilpasset seg et liv på, under og rundt isen gjennom tusenvis av år. Men isen forsvinner i et tempo langt raskere enn dyrene klarer å tilpasse seg.

 • Antall pattedyrarter

  30

 • Antall fuglearter

  280

 • Antall fiskearter

  450

I Arktis smelter 14.000 tonn is hvert sekund

Vi er blitt vant til å se overskrifter om varmerekorder. Disse rekordene har en dramatisk betydning for livet i Arktis. Områdene i Arktis mister nå 14.000 tonn med is - hvert sekund!

Hvert år siden 1979 har forskerne målt utbredelsen av isen om sommeren, når den er på sitt laveste. I gjennomsnitt har havisutbredelsen krympet med et område på størrelse med en tredel av Norge hvert eneste år!

30 prosent av verdens isbjørner kan være borte i 2050

Dette gjør WWF

 • å bekjempe klimaendringene ved å få ned klimagassutslippene
 • å stanse overforbruk av jordens ressurser og begrense dagens naturødeleggelser
 • å bevare leveområder i havet og på land for å stoppe masseutryddelsen av arter
 • Jobber for å stoppe olje- og gassutvinning i verdens mest sårbare område.
 • Støtter isbjørnforskning.

Derfor trenger isbjørnen din hjelp

Selv om mennesker sluttet å slippe ut klimagasser i morgen, vil oppvarmingen i Arktis likevel fortsette i svært lang tid på grunn av utslippene hittil.

Skal vi redde isbjørnen og livet i Arktis, må vi handle nå. Din støtte er en sterk stemme for livet i Arktis. Bli med i kampen for isbjørnen, Arktis og naturen vår.

For å gi deg skattefradrag trenger vi fødselsnummeret ditt.

Vi bruker e-post og mobilnummer til å holde deg oppdatert om ditt fadderskap. Vi lover å ikke spamme deg.

Fant du det du lette etter?