Bli isbjørnfadder

Isbjørnen bruker havisen for å finne mat, og isen forsvinner. Så mye som 30 prosent av verdens isbjørner kan være borte innen 2050. Hjelp oss å redde dem!

Hjelp oss å gi isbjørnen en framtid!

Isen i Arktis smelter faretruende raskt. Både i 2016 og 2017 ble det i januar målt rekordlav isutbredelse og rekordhøye temperaturer.

Arktis er isbjørnes hjem. Her finnes også ishvaler som grønlandshval, narhval og beluga, og her lever ringsel og hvalross. Under vann finner vi næringsrike hoppekreps og i luften flyr blant annet ismåken.

Alle er de avhengige av isen, og isen forsvinner. Det haster å bremse denne utviklingen.

Du kan hjelpe dyrene i Arktis!

For å gi deg skattefradrag trenger vi fødselsnummeret ditt.

Vi bruker e-post og mobilnummer til å holde deg oppdatert om ditt fadderskap. Vi lover å ikke spamme deg.

Arktis er hjem til fantastiske dyr

Noen av verdens mest utrolige dyr bor i Arktis. Isbjørnen er vårt største landlevende rovdyr. Narhval kalles havets enhjørning. Moskusokse har den varmeste ullen. Grønlandshval lever i over 200 år.

Dyrene i Arktis har tilpasset seg et liv på, under og rundt isen gjennom tusenvis av år. Men isen forsvinner i et tempo langt raskere enn dyrene klarer å tilpasse seg.

 • Antall pattedyrarter

  30

 • Antall fuglearter

  280

 • Antall fiskearter

  450

I Arktis smelter 14.000 tonn is hvert sekund

Vi er blitt vant til å se overskrifter om varmerekorder. Disse rekordene har en dramatisk betydning for livet i Arktis. Områdene i Arktis mister nå 14.000 tonn med is - hvert sekund!

Hvert år siden 1979 har forskerne målt utbredelsen av isen om sommeren, når den er på sitt laveste. I gjennomsnitt har havisutbredelsen krympet med et område på størrelse med en tredel av Norge hvert eneste år!

30 prosent av verdens isbjørner kan være borte i 2050

Dette gjør WWF

 • Jobber for å bremse klimaendringene som fører til at Arktis smelter. I 2017 fikk vi på plass en egen klimalov i Norge.
 • Jobber for å stoppe olje- og gassutvinning i verdens mest sårbare område.
 • Støtter isbjørnforskning.

Derfor trenger isbjørnen din hjelp

Selv om mennesker sluttet å slippe ut klimagasser i morgen, vil oppvarmingen i Arktis likevel fortsette i svært lang tid på grunn av utslippene hittil.

Skal vi redde isbjørnen og livet i Arktis, må vi handle nå. Din støtte er en sterk stemme for livet i Arktis. Bli med i kampen for isbjørnen, Arktis og naturen vår.

For å gi deg skattefradrag trenger vi fødselsnummeret ditt.

Vi bruker e-post og mobilnummer til å holde deg oppdatert om ditt fadderskap. Vi lover å ikke spamme deg.

Fant du det du lette etter?