Sild fiskes med trål, snurpenot og garn.

- Grønn liste
- Rød liste
Sild
Sild er en stimfisk som svømmer rundt i de frie vannmassene. Silden er en av våre viktigste fiskearter og sildefisket har rike tradisjoner.
Spis med god samvittighet
Not, trål/pelagisk trål i Skagerrak, Kattegat, Nordsjøen, østlige delen av Den engelske kanal (FAO 27 – ICES IIIa, VI, VIId). *** Trål/pelagisk trål ved Island (FAO 27 – ICES Va). *** Not i Nordvest-Atlanteren (FAO 21 (NAFO 4R). *** Ruser, trål/pelagisk trål i Rigabukta (FAO 27 – ICES 28.1). *** Trål/pelagisk trål i Irskesjøen (sør for 52°30’N), Keltiskehavet (FAO 7a, g, h, j, k).
Styr unna
Not, trål/pelagisk trål i Barentshavet, Norskehavet, nordlige Nordsjøen, Island og Færøyene, Grønlandshavet (FAO 27 – ICES I, II, IVa, V, XIVa) (norsk vårgytende sild). *** Garn, trål/pelagisk trål i Skagerrak og Kattegat (FAO 27 – ICES 22, 23, 24, IIIa). *** Uansett fiskemetode i Østersjøen (FAO 27 – 22-32, OBS! se unntak ved grønt lys).
Fangstmetoder
Om arten
Silden kan bli hele 25 år gammel og nå en kroppsstørrelse på 40 cm.
Arten finnes over et stort utbredelsesområde og den svømmer rundt i hele Nord-Atlanteren. Den finnes også langs mesteparten av norskekysten.
Vi deler silda inn i to bestander: norsk vårgytende sild og nordsjøsild. Den norske vårgytende silden gyter i februar – mars og har gyteområdene sine på Mørekysten og nordover til Lofoten. Nordsjøsilden har både høst-, vinter- og vårgytende sild, der den høstgytende silden dominerer. Gyteområdene er i hovedsak utenfor kysten av Storbritannia.