I Laem Son-On i Songklha, sør i Thailand ligger et nabolag som drukner i plastforsøpling. Laem Son-On ligger bak havna i Songklha, som er skjermet fra havet av en molo.
Moloen hindrer store bølger å komme inn i havna, men den gjør også at all søpla som flyter inn mot land ikke kommer ut igjen. Laem Son-Ons hvite sandstrand har i løpet av en generasjon blitt en søppeldynge.
Dette har ført til mer mygg, og mer smittsomme sykdommer blant barna. Fordi det stadig kommer nytt søppel inn fra havet, har nabolaget mistet motivasjonen til å rydde opp.
Men etter at nabolaget fikk lære om TV-aksjonsprosjektet, har de tatt initiativ til å gjøre en stor opprydning av stranda. Nå settes det i gang prosjekter her som skal hjelpe med kildesortering og bidra til å bedre avfallssituasjonen.
Litt lenger nord ligger en fiskerlandsby i Singhanakhon i Songkhla. Her hentes ikke søpla mer enn én gang i måneden av kommunen, så nabolaget brenner søpla si på stranda. Dette har ført til luftveisproblemer og dårligere helse hos barna.
Etter at lederen i fiskerlandsbyen lærte om TV-aksjonsprosjektet har han selv tatt kontakt med kommunen for å få støtte til større søppelkonteinere, slik at de har et sted å oppbevare søpla uten at den siver ut i naturen. De har også begynt å spare på plastflasker som selges videre til resirkulering, og pengene brukes på utvikling av nabolaget.
I begge disse nabolagene skal plastteamet fra WWF Thailand introdusere kildesortering, og jobbe med holdningsendrende arbeid. Det skal også samarbeides tett med kommunen og uformelle avfallsinnsamlere, slik at innhenting av søppelet kan bedres. WWF Thailand samarbeider i tillegg med næringslivsaktører i området, for å redusere deres bruk og produksjon av plast.