La gressklipperen hvile!

En vill hage er helt perfekt for naturens superhelter. Når insektene våkner fra vinterdvale, er ville blomster viktig mat for dem. La oss gi naturens superhelter et festmåltid i hagen. La gressklipperen få hvile i vår!

Våren er en tid for nytt liv og vekst, og det gjelder også for naturens små superhelter. Bier, sommerfugler og andre insekter er avgjørende for å opprettholde naturmangfoldet.

Dessuten sørger pollinatorene for at vi mennesker har mat på bordet. Men visste du at mange av disse livsviktige insektene nå er truet?

Naturens superhelter trenger vår hjelp

I Norge er hele 30 prosent av villbiene og 22 prosent av sommerfuglene oppført på rødlista for truede arter. Dette er ikke bare en trussel mot insekter og dyr, men også vår egen matforsyning.

I en verden der pollinatorer har det tøft, kan hagene våre fungere som livsviktige oaser for disse sårbare skapningene. Men om vi insisterer på å holde hagen vår stram og ryddig, har det en negativ innvirkning på naturmangfoldet i området.

La gressklipperen hvile i vår

På våren trenger insektene blader og løv å gjemme seg i, og de elsker blomster som vi ofte ser på som ugress. Om vi klipper plenen for tidlig, fjerner vi blomstrende planter, som løvetann. Disse er bier og andre pollinatorer er avhengig av for å overleve.

En annen grunn til å utsette plenklippingen, er at insekter som bier og sommerfugler, ofte legger egg og larver i jorda eller gresset. Hvis vi klipper plenen for tidlig, kan vi ødelegge eller forstyrre livsmiljøene deres og redusere antallet pollinatorer i området.

Bare husk å fjerne fremmede arter, slik at disse ikke tar over hagen din eller får spre seg til andre områder.

Om vi går sammen om å utsette plenklippingen, kan vi bidra til å øke bevisstheten rundt hvor viktige pollinatorer er for økosystemet.

Vi kan også enkelt skape et miljø som er gunstig for pollinatorer ved å plante blomster som bier og sommerfugler elsker, og la noen områder av hagen vokse vilt og være litt rotete.

Sammen kan vi bidra til å skape en verden der pollinatorer trives og formerer seg. Slik er vi med på å opprettholde det naturmangfoldet som er avgjørende for livet på planeten vår.

Det er ikke vanskelig, det er bare å gjøre ... ingenting!

Bli med - Gjør Norges hager villere!

Fant du det du lette etter?