Earth Hour - slukk lyset for klima og natur

På Earth Hour slukket millioner av mennesker verden over lyset i én time, for å markere at vi står samlet i kampen mot klimaendringer og for en levende natur. I 2022 er Earth Hour var lørdag 26. mars.

Vårt forhold til naturen er i ubalanse. I økende grad lider vi av konsekvensene som følge av menneskers ødelagte forhold til naturen: Pandemi, naturkatastrofer og klimakrisen, for å nevne noe. Det er tydeligere enn noen gang at det vi gjør mot planeten, gjør vi mot oss selv. For å beskytte planeten og vår felles fremtid må vi gjøre noe nå!

Earth Hour 2022 ga oss en unik mulighet å være en klar og tydelig stemme for naturen, og vise at vi står sammen for en tryggere, mer rettferdig og bærekraftig fremtid for alle, sammen med millioner av mennesker over hele verden!

Senere i år skal verdens ledere samles under en av tiårets største klimakonferanser for biologisk mangfold (COP 15). Beslutningene som tas her vil forme fremtiden for oss og planeten vår i lang tid fremover. Derfor er det viktig at vi gir dem et signal om å ta de riktige beslutningene for en mer bærekraftig, naturpositiv, rettferdig og karbonfri fremtid.

192 land og områder i verden ble med på årets Earth Hour for å vise verdens beslutningstakere at de bryr deg om de to store utfordringene planeten vår står overfor - klimaendringer og tap av natur. Dette genererte over 7,8 millioner visninger i sosiale medier og globalt. Sammen delte vi et budskap om solidaritet og inspirerte enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner til å ta positive skritt for å bidra til å forme fremtiden vår.

I år hadde Maria Waag Yoga for Earth hour på Facebook og Instagram.

En global bevegelse for natur og miljø

WWFs Earth Hour har spredd seg fra en enkelt markering i Sydney i 2007 til en global bevegelse for natur og miljø. Denne fellesdugnaden er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene. WWF har arrangert Earth Hour i Norge siden 2009.

Earth Hour er verdens største grasrotbevegelse for miljøet og tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda.

I 2022 falt Earth Hour på den 26. mars kl. 20.30 til 21.30. I hele 192 land verden over ble Earth Hour markert, som et symbol for hvordan vi står sammen for å bevare dette ene hjemmet vi alle deler - jorden vår.

Earth Hour høydepunkt 2022

Fra Samoa til Cook Islands

Earth Hour starter klokka 20.30 i alle land, gjennom tidssone etter tidssone. Øygruppen Samoa er først i rekken mens Cook Islands får avslutte markeringen.

Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.

Fant du det du lette etter?