Bård Vegar Solhjell blir ny leder i WWF | WWF Norway

Bård Vegar Solhjell blir ny leder i WWFPosted on 12 December 2017
Bård Vegar Solhjell blir ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Han tiltrer stillingen 5. mars 2018.
© Marius Nyheim Kristoffersen
Bård Vegar Solhjell blir ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond. – Miljøutfordringene er de mest kritiske verden står overfor akkurat nå. Det trengs konkrete løsninger, og WWF er en organisasjon som skaper løsninger. Derfor vil jeg jobbe der, sier Solhjell.

Bård Vegar Solhjell overtar som generalsekretær i WWF Verdens naturfond etter Nina Jensen. Solhjell tiltrer stillingen 5. mars 2018.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på denne jobben, sier Solhjell. 

Solhjell er tidligere nestleder i SV, og har vært både kunnskapsminister, miljøvernminister og stortingsrepresentant.
– Alle som driver med politikk, kjenner WWF. Internasjonalt er det en av verdens sterkeste merkevarer. Dette er en miljøorganisasjon som våger å jobbe annerledes enn mange andre, gjennom å samarbeide med næringslivet, andre organisasjoner og kunnskapsbedrifter, sier Solhjell.

Tror på klimagjennombrudd
Han understreker at WWF jobber med både klima og natur i et globalt perspektiv, noe som har vært avgjørende for han takket ja til jobben.
– Jeg er opptatt av miljøspørsmål fordi jeg er samfunnsengasjert. Alt tyder på at vi nå står foran et gjennombrudd i klimaspørsmålet, folk ønsker å bidra mye mer enn jeg tror politikerne har forstått. Nå haster det med å få tilsvarende oppmerksomhet om å hindre tapet av natur. Det handler om naturgrunnlaget vårt og hva vi skal leve av i framtiden, sier Solhjell.

Overtar etter Nina Jensen
Nina Jensen varslet sin avgang i oktober, da det ble kjent at hun skal lede driften av verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip som nå bygges av selskapet Rosellinis Four-10. Jensen har vært generalsekretær i WWF siden 2012.
– Det eneste jeg gruer meg til, er å leve opp til Nina Jensen. Hun har vært den fremste miljølederen i Norge, sier Solhjell.

– Den perfekte kandidaten
WWFs styreleder Frode Hvattum er svært tilfreds med valget av Solhjell som WWFs neste generalsekretær.
– I Bård Vegar Solhjell har vi funnet den perfekte kandidaten. WWF tør å gå inn i prosesser og snakke med mange ulike aktører om hvordan problemene kan løses. Til det trenger vi en leder med solid nettverk og politisk erfaring som kan åpne dører og finne løsninger. Solhjell er troverdig, konstruktiv og løsningsorientert og han har et genuint engasjement for å skape en bedre verden, sier Hvattum.

Karoline Andaur er konstituert generalsekretær i WWF fram til Solhjell overtar 5. mars neste år. 

Solhjell bor i Son i Akershus, men er oppvokst i Naustdal i Sogn og Fjordane. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo med fagkretsen sosiologi, sammenlignende politikk og idéhistorie. Han har tidligere vært miljøvernminister, kunnskapsminister og stortingsrepresentant for Akershus.
Solhjell er styreleder i Norsk musikkråd, og har styreverv i E-CO Energi, Fritt Ord, by:Larm og Arktitekt- og designhøgskolen.
 
Bård Vegar Solhjell blir ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Han tiltrer stillingen 5. mars 2018.
© Marius Nyheim Kristoffersen Enlarge