- Fantastisk å kunne gi tilbake til viktige saker

I 2019 ble Tom Stiansen ny ambassadør for Postkodelotteriet i Norge. Den naturglade programlederen er både ydmyk og stolt over å få være med på reisen.

Publisert 29. januar 2020

Tom Stiansen med blomster

- Jeg elsker norsk natur!

Ordene kommer ikke så overraskende fra Tom Stiansen. For de fleste nordmenn er han et kjent fjes - og mange forbinder ham nettopp med norsk natur, da han siden 2006 har vært programleder for realityprogrammet 71 grader nord.

- Norge er et av få land som har absolutt alt. Fordi vi har fire årstider, har vi også mulighet til å gjøre alt man kan drømme om av utendørsaktiviteter her.

En miljøbevisst ambassadør

Den tidligere alpinisten, som hentet hjem slalåmgullet både i Breckenridge i 1996 og i Italia i 1997, forteller at han er bekymret for at vintrene nå blir kortere. En av hjertesakene hans er å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader.

- Det er både frustrerende og fryktelig trist å se hvor mye isbreene har krympet siden jeg begynte å stå på ski. Selv prøver jeg hele tiden å være en miljøbevisst person: jeg kildesorterer flittig, prøver å trappe ned på eget kjøttforbruk, jeg kaster ikke mat – «alt går i grisen» er mitt motto. Jeg reiser også bevisst mindre og har klart meg helt fint med kun elbil siden 2013.

I 2019 ble Tom Stiansen ny ambassadør for Postkodelotteriet. På spørsmålet om hvorfor han takket ja til denne jobben, er svaret klart og tydelig:

- I kraft av å være en profilert person, er dette en helt fantastisk måte å kunne gi noe tilbake til veldig viktige saker. Etter å ha vært på hovedkontoret i Nederland og sett hvilken forskjell midlene som de har samlet inn siden oppstart (90 milliarder kr!) har gjort, blir man både ydmyk og stolt.

Mer enn 50 prosent til veldedige formål

For Postkodelotteriet var ønsket om å kunne gi noe tilbake til samfunnet det som startet det hele i 1989. I dag er lotteriet den nest største private humanitære giveren i verden! Her i Norge går minst 50 prosent av Postkodelotteriets omsetning etter premieutdeling til WWF og SOS-barnebyer.

- Det er helt fantastisk! Jeg er veldig glad for arbeidet begge disse organisasjonene gjør! forteller en entusiastisk Stiansen.

Og til de som ikke har kjøpt lodd i Postkodelotteriet enda, har han bare én ting å si:

- Løp og kjøp!