• Grønn liste
  • Gul liste

Ansjos

Engraulis encrasicolus

Ansjos er en liten sildefisk som lever i stim fra Skagerrak til kysten av Nord-Afrika. Visste du at det er vanlig med ansjos i leverpostei?

Spis med god samvittighet

MSC-sertifisert ansjos er grønn i WWFs Sjømatguide og kan spises med god samvittighet.

MSC-merket: Sertifisert bærekraftig sjømat, www.msc.org/no

Se etter MSC-merket for sertifisert bærekraftig sjømat.

Greit valg, men ikke for mye

Bestanden er ikke særlig sårbar for overfiske, men det fiskes såpass mye etter ansjos at vi anbefaler å ikke spise for mye av den.

Fangstmetoder

Not eller pelagisk trål, som er gode fagstmetoder med lite bifangst.

Vår anbefaling

Bestanden er ikke særlig sårbar for overfiske. Likevel er fiskepresset så høyt at stenging av gyteområder og redusert fiskeinnsats kan bli nødvendig fremover.

MSC-sertifisert ansjos fra Argentina er det beste miljømessige valget. Se også etter ansjos fra utenfor vestkysten av Frankrike og nordkysten av Spania, der bestandene er i god forfatning.