En spekkhogger hopper opp av vannet.

Vi elsker også spekkhoggere!

Fun fact: Hver familiegruppe med spekkhoggere har sin egen dialekt!

Verdens største delfin

Spekkhogger er den største arten i delfinfamilien. Vi finner dem over hele verden, fra ekvators varme vann, til de iskalde havene i polare områder. Mange steder langs norskekysten er spekkhoggere et ganske vanlig syn gjennom hele året.

De lever i familiegrupper på fire til 40 individer, der hunnene er overhodene. Medlemmene i flokken er tett knyttet til hverandre, og har et imponerende samarbeid under jakt.

En spekkhogger stikker hodet opp av vannet.

Er spekkhoggeren truet?

Spekkhoggerne er heldigvis ikke regnet som truet. Men de møter på stadig flere utfordringer, som miljøgifter, plastforsøpling, jakt, klimaendringer, skipstrafikk og olje- og gassvirksomhet. Etter hvert som naturmangfoldet i verdenshavene avtar, er spekkhoggerne spesielt sårbare, fordi de er øverst på næringskjeden.

Det viktigste vi kan gjøre for spekkhoggerne og de andre hvalene er å ta vare på hjemmet deres – havet.

WWF jobber blant annet for

  • en global avtale for å stanse plastforsøplingen av havet
  • å begrense klimaendringene
  • en bærekraftig fiskeindustri
  • flere verneområder til havs
  • et internasjonalt moratorium (midlertidig forbud) mot gruvedrift på havbunnen
  • at oljevirksomhet holdes langt unna iskanten, LoVeSe og andre spesielt sårbare havområder

Tusen takk for at du er med på å beskytte spekkhoggernes hjem!

Spekkhogger under vann.

Fant du det du lette etter?