En rekke store tropiske rekearter (Penaeus monodon, Penaeus vannamei, Penaeus spp, Heterocarpus reedi, Metapenaeus ensis, Pleoticus muelleri, Penaeus indicus) er tilgjengelige på det norske markedet.
Rådene under gjelder for alle disse.

- Grønn liste
- Rød liste
Tropisk reke/Scampi
I handel og på restauranter går tropiske reker under navn som scampi, tigerreker, kongereker og kjempereker.
Spis med god samvittighet
- Oppdrett i landbaserte anlegg med resirkuleringssystem (RAS) med Biofloc, i Europa.
Styr unna
- Alle tropiske kjempereker som tilhører denne gruppen, uavhengig av fangstområde eller oppdrettsland (se unntak om grønt lys).
Fangstmetoder
Reker oppdrettes både i dammer og i noen få resirkulerende systemer, og høstes fra ville bestander.
Om arten
Tropiske reker er tilgjengelige både som villfanget og oppdrettsbaserte. Begge variantene er forbundet med miljøproblemer.
Villfangede reker fanges vanligvis med trål, noe som skader bunnen, koraller og andre bunnlevende organismer.
Rekefarmer er ofte en av de største truslene mot mangroveskoger og andre sensitive kystmiljøer. Mangroveskoger hugges ned for å gi plass til oppdrettsanlegg.
Utnyttelse skjer ofte med et svært kortsiktig økonomisk perspektiv og dessverre uten særlig hensyn til miljøet.