Oppdrett, fra kysten av Agder i sør til Finnmark i nord.

- Grønn liste
- Gul liste
- Rød liste
Laks (oppdrett)
Den norske laksen er klassifisert som nær truet på den norske rødlista for arter, og miljøavtrykket fra oppdrett (lus, rømming, sykdom, osv) og ødeleggelse av gyteelver er blant de største truslene for villaksen.
Spis med god samvittighet
Oppdrett – lukket teknologi i Norge (RAS-system).
Greit valg, men ikke for mye
Oppdrett – Norge, Skottland, Irland, Island eller Færøyene.
Styr unna
Oppdrett – Sør-Amerika.
Fangstmetoder
Om arten
I Norge har vi hovedsakelig atlantisk laks. Laksen er en anadrom fisk, som vil si at den starter sitt liv i ferskvann før den etter hvert vandrer ut i havet. Laksen som vandrer ut kalles smolt. Når laksen skal gyte kommer den tilbake til ferskvann for å føre sine gener videre. Laks er kjent for å komme tilbake til den samme elven som den selv ble født ved for gyting.