• Grønn liste
  • Rød liste

Tropisk reke/Scampi

Penaeus ssp.

Tropiske reker kalles både scampi, kongereker og tigerreker i Norge. Over halvparten av alle tropiske reker blir oppdrettet, mens resten er viltfanget.

Spis med god samvittighet

ASC- og MSC-sertifiserte scampi og tropiske reker er et miljømessig godt valg.

ASC-merket: Oppdrettet ansvarlig, asc-aqua.org

Se etter ASC-merket som et tegn på ansvarlig oppdrett.

MSC-merket: Sertifisert bærekraftig sjømat, www.msc.org/no

Se etter MSC-merket for sertifisert bærekraftig sjømat.

Styr unna

Tropiske reker og scampi uten ASC- og MSC-sertifisering bør du unngå å kjøpe.

Fangstmetoder

Bunntrål, trollgarn, teiner og oppdrett.

Vår anbefaling

Oppdrett av tropisk reke er mange steder med på å utrydde mangroveskog og forurense miljøet. Det foregår også et overfiske av ville tropiske reker og fisket knuser ofte korallrev.

Det finnes oppdrett av tropisk reke som er ASC-sertifiserte, og det finnes MSC-sertifisert fiskeri etter tropisk reke. Ingen av disse bidrar til ødeleggelse av naturen.