Hav og plast
Fra isfylte farvann i Arktis, via de dypeste havområder i Atlanteren, til korallrev i Australia og mangroveskoger i Asia: WWF jobber for å stanse de største truslene mot verdens hav, slik som plastforsøplingen.
-
Havet
Havet dekker 70 prosent av overflaten på jorden og rommer 95 prosent av leveområdene på planeten vår. Men klimaendringer, overfiske og forurensning truer livet i havet - og oss.
-
Plast i havet
Det estimeres at det årlig havner mellom 9 og 14 millioner tonn plast i havet. Plastforsøplingen er en trussel mot alt dyreliv som lever der. Det er på høy tid at vi mennesker reduserer plastbruken vår, og jobber sammen for å hindre at plast havner i naturen.
-
Tiltak mot plast i havet
Vi trenger globale avtaler, lokale tiltak og smarte forbrukere.
-
Kampen mot overfiske og ulovlig fiske
Vi tømmer havet for fisk i en hastighet verden ikke har sett maken til. WWF jobber for å hindre ulovlig fiske, overfiske og bifangst.
-
Marine verneområder
Å opprette marine verneområder i havet og langs kysten beskytter viktige naturverdier, gir bedre forsvar mot klimaendringer og trygger fremtidens matfat.
-
Gruvedrift på havbunnen
I våre dypeste havområder finnes et fantastisk dyreliv og natur som ikke eksisterer noe annet sted på planeten vår. Nå trues denne unike naturen av en ødeleggende gruvedrift.
-
Sjømatguiden - velg miljøvennlig sjømat
Sjømatguiden forteller det hva du kan spise med god samvittighet, og hva du bør styre unna.