WWFs personvernerklæring | WWF Norway

WWFs personvernerklæring



Denne personvernerklæringen forteller hvordan WWF samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

WWF Verdens naturfond, ved generalsekretær Bård Vegar Solhjell, er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Denne erklæringen oppdateres fortløpende.
Oversikt over innholdet i erklæringen:
  1. Når samler WWF inn personopplysninger?
  2. Dine rettigheter
  3. Hva registreres når du bruker nettsiden vår?
  4. Hva registreres når du kontakter oss og hvordan behandler vi dine opplysninger?
  5. Rettslig grunnlag
 
  1. Når samler WWF inn personopplysninger?
Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss for en av disse årsakene:
  • Du har meldt deg inn som fadder eller medlem i WWF
  • Du har gitt en gave eller kjøpt et produkt for å støtte WWF
  • Du har registrert deg som abonnent på vårt nyhetsbrev
Vi får også inn opplysninger om deg indirekte av følgende årsaker:
  • Når du allerede er registrert som giver hos WWF, oppdaterer vi dine kontaktopplysninger via firmaet Bisnode.
 
  1. Dine rettigheter
Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til vår giverservice medlem@wwf.no. Du vil normalt får svar i løpet av 1-3 arbeidsdager, men senest innen 30 dager.

Innsyn, retting og sletting av egne personopplysninger
Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling og rette innsigelse mot behandlingen. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.
 
  1. Hva registreres når du bruker nettsiden vår?
WWF Verdens naturfond bruker ulike analyseverktøy og lagrer informasjonskapsler (cookies) på wwf.no (med tilhørende nettsteder). Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsteder lagrer på din datamaskin, slik at vi kan gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold og tjenester når du besøker nettstedene våre. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Ved å besøke våre nettsteder samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler/cookies, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger:
Behandles av: WWF og eksterne leverandører
Google- og Facebook Analytics brukes for å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedene våre. Informasjonen som lagres inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om brukernes bevegelser og oppførsler på nettsidene. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende opplever nettstedet og forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet vårt. Behandles av: WWF, Facebook og WWFs samarbeidspartnere
Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook.
Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook. https://www.facebook.com/about/ads
  Behandles av: WWF, Twitter og WWFs samarbeidspartnere
Vi bruker Twitter Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Twitter.
Les mer om annonser på Twitter og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Twitter. https://help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads
 
  1. Hva registreres når du kontakter oss og hvordan behandler vi dine persondata?
Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:
  • Innsamling og administrasjon av gaver og donasjoner til WWF. Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, beløp, kontoinformasjon. Behandlingen skjer på grunnlag av giveravtale med deg.
  • Lagring og bruk av personopplysninger for å skape engasjement, lojalitet og innsamling av nye midler til WWF. Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, giverhistorikk. Behandlingen skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at lagring og bruk av disse personopplysningene er nødvendig for å oppnå WWFs formål: at ingen flere dyr skal dø ut på grunn av menneskers handlinger. Hvis du ikke ønsker at dine personopplysninger skal benyttes til dette formålet, kan du ta kontakt med oss så vil vi fjerne dine personopplysninger fra våre systemer.
  • Sende ut markedsføring, nyhetsbrev og gi informasjon om vår virksomhet: E-postadresse og mobilnummer. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke fra deg eller som følge av at du har et forhold til WWF, i form av fadderavtale, medlemsavtale, har gitt gaver til WWF eller er abonnent på vårt nyhetsbrev.
  • Rapportere skattetrekk til myndighetene. Navn, fødselsnummer, beløp. Behandlingen skjer på grunnlag av rettslig forpliktelse.
  • For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere.
  • For å tilby persontilpassede annonser om WWF sin virksomhet og andre givertilbud, benytter vi cookies fra Facebook og Twitter, som hjelper oss å forbedre våre markedsføringskampanjer.
  • Rekruttering til nye stillinger oss hos. CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av samtykke som du har gitt.
Dine personopplysninger slettes eller anonymiseres når det ikke lenger er grunnlag for å behandle dem. Normalt etter tre år uten ytterligere aktivitet eller samtykke. For spørsmål om sletting og anonymisering, kontakt giverservice på epost medlem@wwf.no.
 
  1. Rettslig grunnlag
WWF vil ikke behandle personopplysninger med mindre vi har grunnlag for dette i loven. Behandlingen vil ha rettslig grunnlag i personvernforordningens art.6 nr. 1b) der denne er nødvendig for å oppfylle våre avtaler, eller for å gjennomføre tiltak på givers anmodning før slike avtaler inngås. Behandlingen vil også ha rettslig grunnlag i personvernforordningens art. 6 nr. 1f) (interesseavveining).

WWF vil ikke behandle personopplysninger om den registrerte utover det som anses som nødvendig for de formål som er nevnt ovenfor. Vi vil i noen tilfeller kunne innhente samtykke til behandlingen av personopplysninger, og vil i så fall ha grunnlag for behandlingen i personvernforordningens art. 6 nr. 1a).
 
  1. Hvem får tilgang til opplysningene?
WWF har begrenset tilgangen til personopplysningene om sine registrerte til de personer i organisasjonen som har behov for slik tilgang ut fra de formål som er nevnt under punkt 4 ovenfor. Opplysningene kan også videreføres til tredjeparter som utfører tjenester på vegne av WWF, hvor de vil bli oppbevart inntil oppdraget er utført. Eksempler på tredjeparter kan være trykkerier og distribusjonspartnere, som Norpost og Bring.

WWF vil ikke videreselge eller gi bort personopplysninger til eksterne samarbeidsparter, i Norge eller i utlandet.