Verden er inne i en global naturkrise. Bestander av ville dyr har i gjennomsnitt blitt redusert med 69 prosent siden 1970. Så mye som 75 prosent av landjorda er betydelig påvirket av oss mennesker. Havene er overfisket, de fylles med plast og blir stadig surere. En tredel av verdens skoger er borte. Én million arter av planter og dyr er truet av utryddelse.
Nå viser en ny undersøkelse gjennomført av WWF at stadig flere er bekymret for det raske tapet av natur. Andelen har steget til nesten 60 prosent, noe som er en økning på 10 prosent siden 2018. I tillegg viser undersøkelsen at natur- og klimakrisen er sett på som de viktigste politikkområdene for folk (81 prosent).
– Naturen, slik vi kjenner den, er i ferd med å forsvinne, mye grunnet måten vi overforbruker den på. Heldigvis ser vi at folk blir mer oppmerksomme på den akutte naturkrisen vi er i, og at stadig flere krever politisk handling. En ambisiøs, global naturavtale vil kunne bli en grunnmur i arbeidet for å stoppe og reversere den dramatiske utviklingen, og iverksette tiltak for å styrke naturen, til beste for menneskene og artene som er avhengige av den, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.
I den nye undersøkelsen, der mer enn 9.200 mennesker er spurt, mener 56 prosent at myndighetenes tiltak for å ta vare på natur er utilstrekkelig. En liknende spørreundersøkelse, som ble gjennomført i Norge tidligere i år, viste at sju av ti nordmenn var enige i påstanden om at norske politikerne må gjøre langt mer for å stanse naturtapet enn det de gjør i dag.