Velkommen til Naturavtale-vorspiel

Kan verdens ledere enes om en ambisiøs naturavtale i desember, og hva er konsekvensene for Norge? Dette forsøker Forum for utvikling og miljø og WWF Verdens naturfond å få svar på – og du er invitert.

Publisert 28. oktober 2022

Når og hvor?

Tid: 21. november kl. 09:00 – 10:00 (kaffe og frokost fra 08:30)
Sted: Kulturhuset i Oslo, rom Laboratoriet

Hva?

Forum for utvikling og miljø og WWF Verdens naturfond inviterer til (frokost)vorspiel før tiårets viktigste avtale, naturavtalen, skal inngås. Vi finner ut hva som skal skje før og etter naturtoppmøtet (COP15) i Montreal i desember, der FNs naturavtale skal vedtas.

Hva skjer etter at avtalen er inngått og hvordan skal Norge klare å nå egne naturmål innen 2030? Vi har erklært naturkrise, men hvor blir det av krisetiltakene? Er vi klare til å redusere vårt fotavtrykk på naturen fra produksjon og forbruk til nivåer innenfor planetens tålegrenser, og hva må skje politisk og i næringslivet for at vi skal få det til?

På Kulturhuset i Oslo vil du få vite mer om hva Norges ambisjoner er og hvordan verdens land jobber for at vi skal få en solid og ambisiøs avtale som skal løse naturkrisen.

Meld deg på i skjemaet nederst på siden!
Arrangementet vil også streames og tas opp.
Streamingen vil være tilgjengelig på denne siden mandag morgen.

Program

  • 08:30 – 09:00: Frokost
  • 09:00 - 09:05: Velkommen
  • 09:05 – 09:15: Verdens viktigste avtale inngås nå! Kathrine Sund-Henriksen, daglig leder i Forum for utvikling og miljø (ForUM)
  • 09:15 – 09:25: Norge, landet med de aller høyeste ambisjonene i Montreal. Gaute Voigt-Hanssen, Norges forhandlingsleder til COP15
  • 09:25 – 09:35: Etter Montreal; hva bør Norge gjøre her hjemme og hvorfor? Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond
  • 09:35 – 09:55: Fra ord til handling – samtale om hvordan Norge skal håndtere naturkrisen og avtalen som skal svare på den. Gunhild Stordalen, EAT, Marianne Marthinsen, Finans Norge og Ola Elvestuen, Venstre.
  • 09:55: Avslutning og god arbeidslyst!

Ja, takk - jeg vil komme på seminaret 8.feb.