En uke under vann for WWF | WWF Norway

En uke under vann for WWFPosted on 14 June 2007
Ronny Frimann
Ronny Frimann forsøker å ta verdensrekorden i undervannsdykk. Pengene han samler inn går til WWF.
© Torild Moland krogsrud - Zine Travel
Ronny Frimanns forsøk på å slå rekorden i undervannsdykk måtte avbrytes natt til 14. juni. Litt senere gikk han ned i tanken for å gjøre et nytt forsøk. Pengene han samler inn fra glasstanken ved Oslo S, går til WWF.

Skuelystne på plassen utenfor den gamle Østbanehallen nederst i Karl Johan lurte veldig på hva som skjedde onsdag ettermiddag. Sammen med et stort telt, en vanntank på 4x2 meter og litt hjelp, skal Ronny Frimann sitte under vann i en uke, for å samle inn penger til WWF.

Men natt til torsdag ble det dramatisk for den tidligere - og muligens fremtidige - rekordholderen. Han måtte bryte på grunn av problemer med kateteret slik at han ikke klarte å tisse.

Men Frimann gir seg ikke. Fredag formiddag begir han seg atter ned i tanken for å jakte på rekorden i undervannsdykk.

Tidligere rekordholder
Ronny Frimann satte i 2001 ny rekord for verdens lengste undervannsdykk, en rekord som sto til David Blaine slo den i 2006. Frimann innehar også ekstremrekorden for dykk i verdens sterkeste strøm, i Saltstraumen i 2001, da han hoppet ut fra et helikopter ned i frådende vannmasse og lot seg føre under vann i en strøm på over 35 knop.

- Akkurat nå føles det veldig lenge å skulle sitte her en hel uke, sa han til tilskuerne da han kom i vannet onsdag.
- Det er både kaldt og varmt her nå, og jeg bruker nok noen timer på å akklimatisere meg.

Mange timer senere måtte han altså bryte på grunn av problemer, men han gir ikke opp.

Faster
Frimann vil ikke spise under hele rekordforsøket, av naturlige grunner. Det er vanskelig å gå på do i en tørrdrakt. Han begynte derfor å faste tirsdag formiddag, tømte magesekken i løpet av onsdagen og var klar for en uke på flytende føde da han satte seg i tanken i ettermiddag.
Han vil drikke hovedsakelig juicer, smoothies og vann i uken under vann. Verdens beste slankekur, spøkte han før han tok på seg drakten.

Fredag hopper altså Ronny Frimann atter ned i tanken, klar for å sette ny rekord. Han sier selv at den beste støtten han nå kan få er at folk gir et skikkelig bidra til naturvernorganisasjonen WWF, som Frimann samler inn penger til.
Ronny Frimann
Ronny Frimann forsøker å ta verdensrekorden i undervannsdykk. Pengene han samler inn går til WWF.
© Torild Moland krogsrud - Zine Travel Enlarge
Ronny Frimann
Ronny Frimann har tidligere jobbet som dykker, og har fått god hjelp av Norsk yrkesdykkerskole i forberedelsene til verdensrekord-forsøket.
© Hege Grande Fjellbirkeland Enlarge