Selvlysende gjennomsiktig turkis fisk i sort bakgrunn

Bli med oss ned i mørket!

Havet er tilholdsstedet for mange rare skapninger, fra de mest fantastiske til de mest skremmende. Vi har dykket ned i det mystiske havdypet for litt nifs inspirasjon. Her nede lever det skapninger som lett kan dukke opp i dine mareritt.

Halloweenstemning på havets dyp

For å sette oss i stemning til Halloween, har vi funnet fram til noen av de skumle skapningene som lever i havdypet. Med sine sylskarpe tenner og sitt underlige utseende, lever disse fiskene livet sitt i en mørk verden vi fortsatt ikke vet så mye om.

Hva er det som lurer der nede i mørket?

Havet dekker 70 prosent av overflaten på jorden og rommer 95 prosent av leveområdene på planeten vår.

Men i dag vet vi mer om månens overflate, enn vi gjør om havets bunn. Det er så mye som gjenstår å oppdage i denne undervannsverden av undring og mystikk.

Men hvorfor skal vi ta vare på havdypet? Havdypet spiller en viktig rolle i å regulere klimaet på jorden. Dessuten kan det ukjente dypet skjule medisinske gjennombrudd, og det inneholder et dyreliv som vitenskapen bare så vidt har begynt å forstå.

Hvem vet hvilke fantastiske oppdagelser som gjenstår der nede!

Her finnes enorme variasjoner av liv, fra de minste mikroskopiske plankton til gigantiske skapninger som kjempeblekkspruten med sine 12 meter lange armer.

Havet spiller en helt avgjørende rolle for alle menneskers liv, men likevel setter vi havet under stadig større press. Det enorme mylderet av liv i havet er i ferd med å forsvinne.

Klimagassutslipp som gjør havet varmere og surere, forurensning og plastsøppel, overfiske og ødeleggelse av havbunnen og andre leveområder utgjør alle store trusler mot livet i havet – og mot vår egen eksistens.

For å snu utviklingen må vi handle raskt. Vi trenger en helhetlig forvaltning av havet, som tar vare på dyrene som lever der og som beskytter deres leveområder.

Bli med oss i kampen for et levende hav!

For å gi deg skattefradrag trenger vi fødselsnummeret ditt.

Vi bruker e-post og mobilnummer til å holde deg oppdatert om ditt fadderskap. Vi lover å ikke spamme deg.

Fant du det du lette etter?