Oppskrift: Miljøvennlig fiskesuppe fra NRK Sommeråpent | WWF Norway

Oppskrift: Miljøvennlig fiskesuppe fra NRK Sommeråpent



Posted on 26 July 2014   |  
Stjernekokk Heidi Bjerkan og WWF-Norges generalsekretær Nina Jensen på NRK Sommeråpent.
© WWF-Norge
Så du på ”Sommeråpent” i går kveld? Her er oppskriften på fiskesuppen som stjernekokk Heidi Bjerkan tilberedte, med bærekraftig sjømat levert av Havfisk.

Under gårsdagens sending var WWF-Norges generalsekretær Nina Jensen tilstede for å snakke om WWFs sjømatguide og hva slags arter fra havet vi bør velge for å være miljøvennlige. I mellomtiden tilberedte Heidi Bjerkan, daglig leder ved restaurant Credo i Trondheim og tidligere kjøkkensjef på Slottet, en nydelig fiskesuppe av bærekraftig sjømat og kortreiste grønnsaker. Her er oppskrift og fremgangsmåte presentert av kokken selv:

Klar fiskebuljong med fisk og råreker som er ”kokt ” i sitron
I denne buljongen har jeg brukt fiskebein fra fisken som er i suppa, samt fra rekeskall og tare. Du kan bruke tare og klippfisk eller tørrfisk om du ikke har fiskebein å ha i.

Buljong:
Fiskebein og hodet av en fisk (torsk, hyse, sei)
Taren jeg brukte var kombu, for det var det jeg hadde hjemme (fås kjøpt på de fleste asiatiske butikker). Det fungerer fint med sukkertare osv.
Rekeskall fikk også plass i gryten sammen med kaldt vann.
Gi det hele et oppkok, og la det koke i 2-3 min før du trekker det til side og deretter siler etter cirka 1 time. Da har du en kjempefin buljong!
Den må kanskje smakes til med salt, men om du bruker litt klippfisk,vil det sikkert være nok.

Rå fisk i terninger
Råreker
Revet skall og juice av sitron ev. litt revet fersk ingefær
Finhakkede urter
Salt og ev. litt grønn chilli

Riv sitronskall og press sitronjuice over fisken la den gjerne stå i cirka 15-30 min før bruk (slik at den blir ”kokt” av sitronsyren. Det går også an å bruke lime eller eddik om du ønsker det.) Smak til med salt.
Kutt terninger av grønnsaker som du har tilgjengelig. Jeg brukte mangold, agurk, sukkererter, løk og noen superfine små gresskar. Dette var de grønnsakene og blomstene som Sanna plukket for meg på Ramme Gård, takk for det!

Denne buljongen er også en fin base om du ønsker nudler og egg.

Da er det bare å anrette og servere. God appetitt!
 
Stjernekokk Heidi Bjerkan og WWF-Norges generalsekretær Nina Jensen på NRK Sommeråpent.
© WWF-Norge Enlarge
Fra gårsdagens sending av NRK Sommeråpent - om blant annet bærekraftig sjømat med WWFs Nina Jensen og kokk Heidi Bjerkan.
© WWF-Norge/Nina Jensen Enlarge

Kommentarer

blog comments powered by Disqus