Helgrønn fiskesuppe på Sommeråpent | WWF Norway

Helgrønn fiskesuppe på SommeråpentPosted on 25 July 2014   |  
Snart klar for fiskesuppe på Opera-taket: Torsk fra Barentshavet er en av de mange artene som skal serveres i suppa på NRK TV i kveld.
© Kåre Telnes
Lyst på god, sunn og miljøvennlig sommermat? Da kan du få inspirasjon og ideer når WWFs Nina Jensen og stjernekokk Heidi Bjerkan er gjester hos NRKs Sommeråpent i kveld.

I det populære TV-programmet fra Operataket i Oslo skal Nina Jensen blant annet snakke om WWFs sjømatguide. Den er WWFs nettbaserte forbrukerguide som gir folk råd om miljøvalg ved fiskedisken. I sjømatguiden får ulike fiske- og skalldyrarter enten grønt, gult eller rødt lys ut fra miljøhensyn.
Årets utgave av sjømatguiden har skapt mye debatt, etter at WWF ga rødt lys til reker fra Skagerrak og Nordsjøen. I Sommeråpent kan du høre Nina Jensen forklare hvorfor – og hva som skal til for å få forvaltningen av rekene i disse havområdene tilbake på sporet.

Suppe i sentrum
Men her skal det ikke bare serveres argumenter for bærekraftig sjømat – det skal serveres suppe også. Stjernekokken Heidi Bjerkan fra restauranten Credo i Trondheim tar turen til Operataket for å lage fiskesuppe basert på ingredienser som har grønt lys i sjømatguiden: For eksempel torsk, sei og reker fra Barentshavet, kongekrabbe og blåskjell – pluss tang!

Klar kraft
Kokken Heidi Bjerkan planlegger en klar fiskesuppe kokt på buljong fra torsk, sei og skalldyr - pluss tare. I suppa blir det også plass til råreker (fra Barentshavet!) og ceviche-marinert fisk. Til daglig styrer Bjerkan kjøkkenet på Trondheimsrestauranten Credo, som har spesialisert seg på mat laget av naturlige råvarer – enten de er kortreiste, økologiske eller hentet fra havet. Eller mye av dette på en gang.
- Vi er veldig glade for at Bjerkan har tatt turen til hovedstaden for å hjelpe oss å inspirere TV-seerne til å satse på bærekraftig sjømat, sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.
Hun sender også en takk til Havfisk, som står for leveransen av råvarene.

- Verdens beste fornybare ressurser
Selv kommer Jensen rett fra ferie, som blant annet har foregått under vann.
- Det er ingenting som er så spennende som havet, sier Jensen, som er utdannet marinbiolog og ivrig fritidsdykker.
- Det er like fascinerende enten man svømmer i det eller får det servert som suppe. En av de viktigste oppgavene for WWF er å jobbe for at havets mangfold skal bestå – samtidig som vi henter opp verdens beste fornybare ressurser. Det er en utrolig inspirerende oppgave, sier Nina Jensen.

Det er Prøysenuke i Sommeråpent, og den som skal tolke hundreårsjubilant Alf Prøysens musikk i kveld er sangeren Maria Haukaas Mittet.

Sommeråpent: NRK1 kl 21.30

Snart klar for fiskesuppe på Opera-taket: Torsk fra Barentshavet er en av de mange artene som skal serveres i suppa på NRK TV i kveld.
© Kåre Telnes Enlarge
dykker,
WWFs generalsekretær Nina Jensen er ivrig fan av havet og alt som rører seg der - også når det kommer i form av fiskesuppe, som det gjør på NRK Sommeråpent i kveld.
© WWF Enlarge

Kommentarer

blog comments powered by Disqus