| WWF Norway


 
	© Scandinavian Fishing Yearbook / WWF

Sjømatguiden

WWFs sjømatguide forteller deg hvilke arter du bør styre unna - og hvilke du kan nyte med god samvittighet. Visste du at du også får Sjømatguiden som brukervennlig app?

I WWFs guide til fisk og skalldyr i Norge presenterer vi noen av de vanligste produktene på det norske fiskemarkedet. Med fargekodene rødt, gult og grønt ønsker vi å hjelpe deg til å foreta de beste sjømatvalgene.

WWFs sjømatguide er også tilgjengelig som app! Med Sjømatguiden på mobilen er det enkelt å gjøre miljøvennlige valg i fiskedisken.

Last ned Sjømatguide-appen:

 

Klikk på linkene under for å lese mer om artene.

 
	© Scandinavian Fishing Yearbook / WWF
WWFs sjømatguide fåes også som brukervennlig og gratis app!
© Scandinavian Fishing Yearbook / WWF

Bruk forbrukermakten!
Fisk er sunt og godt, men dessverre er hele 90 prosent av verdens fiskebestander utsatt for intenst fiske, eller truet av overfiske. Ett av mange virkemidler for å oppnå bedre forvaltning og en mer miljøbevisst fiskeri- og havbruksnæring, er å bruke den makten du som forbruker har.

Som forbruker kan du alltid stille spørsmål om hvor fisken kommer fra og dermed vise interesse for fisk og fiskeprodukter som er produsert på en forsvarlig måte. Gjennom å gjøre bevisste valg kan vi alle bidra til at fiskeri- og havbruksnæringen forvalter våre felles ressurser på en bedre måte.