Miljøfilm stanset før valget | WWF Norway

Miljøfilm stanset før valgetPosted on 11 September 2009   |  
Nei til oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Bildet er hentet fra filmen som ble for sterk for TV2.
© WWF
En reklamefilm fra WWF er stanset før valget fordi TV2 mener filmen er 'politisk reklame'. Filmen er en appell fra WWFs frivillige oljevernere om å si nei til oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Statoil har kjørt Norgeshistoriens trolig største reklamekampanje for oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Når vi vil si det motsatte, blir filmen stoppet, sier Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF-Norge.

- Når TV2 avviser vårt budskap og sier at bruken av ordet ”stem” gjør dette til politisk reklame, har de åpenbart fått panikk nå rett før valget, sier Rasmus Hansson.Se WWFs klimatest av partiene. Hvem har den beste og verste klimapolitikken?

Det dreier seg om et 30 sekunders innslag som skulle vises i beste sendetid på TV2 søndag. Innslaget er en appell fra WWFs frivillige oljevern Ren kyst!. Frivillige som har renset strendene etter at skipet ”Full City” havarerte utenfor Langesund i sommer, sier at de ikke ønsker å rydde strendene i Norges matfat; Lofoten og Vesterålen. Stem for miljøet – si nei til oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, heter det videre i filminnslaget.

Statoil har på sin side brukt minst 50 millioner kroner for å reklamere seg inn i nordområdene. Store reklamer ble trykket i aviser og vist på TV2.
Nei til oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Bildet er hentet fra filmen som ble for sterk for TV2.
© WWF Enlarge

Kommentarer

blog comments powered by Disqus