© François Pierrel / WWF-Canon  © naturepl.com / Andy Rouse / WWF-Canon  © naturepl.com / Steven Kazlowski / WWF-Canon  © Florian Schulz / WWF-US  © David Jenkins / trackerbaz.com / WWF-Canada
Halvparten kan forsvinne
Isen i Arktis smelter faretruende raskt. I januar 2016 ble det målt rekordlav ismengde i Arktis og temperaturer hele 6 grader over gjennomsnittet. Det haster å stoppe denne utviklingen! Isbjørnen er helt avhengig av havisen for å finne mat. Det samme er mange andre av de ikoniske og fantastiske arktiske artene, som narhval og beluga. Innen 2050 kan vi ha mistet halvparten av verdens isbjørner. Dersom ingenting gjøres nå, venter samme skjebne også de andre artene som lever på, i og under isen i Arktis.
Hvorfor er isbjørnen viktig?
Isbjørnen kalles med rette «kongen av Arktis». Den er verdens største landlevende rovdyr, perfekt tilpasset et liv i is og snø. I Arktis er den også øverst i næringskjeden, og derfor svært viktig for samspillet i naturen. Isbjørnen holder bestanden av sel i balanse, og åtslene den etterlater er viktig mat for andre arter.
Hva må vi gjøre?
Først og fremst må vi snu trenden, og stanse smeltingen av Arktis. Dette er mulig! Som isbjørnfadder støtter du arbeidet for å hindre oljeboring og økt skipstrafikk i Arktis. Og ikke minst presser du på for å stoppe klimaendringene som truer livet i Arktis slik vi kjenner det. Din støtte er avgjørende!
Fra mine mange års erfaring fra feltarbeid med isbjørn har jeg selv sett endringene i Arktis på nært hold. Nå kan vi ikke lengre jobbe i felt om høsten, fordi isen fryser stadig senere og er for ustabil. Tusen takk for ditt bidrag til vårt arbeid for isbjørnen og det sårbare Arktis!
Geoff York, seniorrådgiver WWF Global
Arctic Programme.
WWF jobber for å ta vare på den unike arktiske naturen. Det å hjelpe økosystemene og lokalbefolkningen til å takle klimaendringene som allerede har medført store forandringer i livsvilkårene der oppe i nord, er både utfordrende og uhyre viktig. Takk for at du støtter opp om en framtid for Arktis!
Miriam Geitz, senior­rådgiver WWF Global Arctic Programme.
Jeg vil bli isbjørnfadder!
Velg månedlig bidrag:
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnr *
E-post *
 Jeg vil ha informasjon fra WWF
 For å opprette et fadderskap må du være over 18 år 
Som isbjørnfadder får du vårt fine WWF-nett som takk for støtten. Du kan også velge å takke nei til velkomstgaven.
Din velkomstgave:
 
Støtt WWF
WWF-fadder
WWF-fadder
WWF elefantfadder
WWF elefantfadder
WWF tigerfadder
WWF tigerfadder
WWF neshornfadder
WWF neshornfadder
WWF isbjørnfadder
WWF isbjørnfadder
WWF rovdyrfadder
WWF rovdyrfadder