Afrikansk pingvin | WWF Norway

Pingviner i Afrika

Antallet ulike pingvinarter er et sted mellom 16 og 19, avhengig av hvilken kilde man velger. Men bare to av disse holder kun til i Antarktis. Faktisk finnes det pingviner både i Australia, Sør-Amerika og i Afrika!

Den afrikanske pingvinen lever for det meste i Angola, Mozambique, Namibia og Sør-Afrika. Den foretrekker å spise ansjos eller sardiner, og som andre pingviner kan denne heller ikke fly. Pingvinens største fiende er klimaendringene, som de takler svært dårlig. Men den møter også skarp konkurranse om maten fra kommersielt fiske, og mange steder er det vanskelig for pingvinene å finne mat.

WWF jobber for å redde utrydningstruede arter og for å redusere klimaendringene. Arter som pingvinen er avhengig av det. Vi trenger din hjelp - bli fadder!

Bli WWF-fadder